Weer Rhodos

Het veelzijdige weer op Rhodos

Voor een ieder wat wils op weergebied. Daarvoor moet je naar Rhodos! Voor ieder type vakantieganger, is er wel een passend jaargetijde te vinden, om te genieten van het heerlijke weer op Rhodos. Rhodos heeft een mediterraan klimaat.

Weer RhodosVoor de zonaanbidders onder ons, is de periode van juni tot half oktober erg geschikt. De temperatuur op Rhodos, vooral aan de oostkust, ligt dan namelijk tussen de 30 en 40 graden Celsius.De reislustige onder ons, die van de natuur houdt, kan het beste in het voorjaar naar Rhodos komen, als de planten en bomen prachtig in bloei staan.

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

De actievelingen, die wel van een zonnetje houden, maar toch graag veel activiteiten ondernemen, doen er goed aan om Rhodos te bezoeken in de maanden april tot en met juni en september tot begin november, tijdens deze maanden is het weer op Rhodos niet zo heet.
De minste neerslag valt gedurende de maanden mei tot en met september.

Verfrissende wind voor de sportieveling

Bij het zomerse weer op Rhodos, hoort ook de verfrissende noordoosten wind. Deze wind staat in Griekenland bekend als “de Meltemi”. Er wordt op Rhodos dan ook veel aan windsurfen gedaan.
De dag begint met windkracht 3 tot 4 en wakkert daarna langzaam aan tot windkracht 5 of 6 in de namiddag.

Kortom, Rhodos heeft een fantastisch klimaat!