Lindos

Lindos is een klein stadje op Rhodos, het Griekse Eiland. Het is een schilderachtig dorpje, met prachtige havens. Er zijn mooie witte huisjes te zien. Op veel huisjes staat de datum waarop het huis gebouwd is. Je kan heerlijk wandelen door de kleine straatjes. Er zijn veel eetgelegenheden. Lindos ligt aan de Ege├»sche zee, die erg helder is. Allemaal ingredi├źnten voor een fantastische vakantie dus!

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

Klimaat

Lindos RhodosLindos heeft een mediterraans klimaat. De zomers zijn droog en warm, vaak zelfs heet. De winters zijn mild, maar met veel regen. De beste tijd om er naar toe te gaan is dan ook aan het einde van de lente, en in de herfst.

Omgeving

In de omgeving van Lindos vind je prachtige baaien, en je kunt te voet naar de Acropolis. Er zijn ook veel ezeltaxi’s, erg leuk! Met de ezeltaxi kun je ook de Acropolis op. Als je zelf niet zo’n bergbeklimmer bent is dit een goede optie. Op de berg, die 116 meter hoog is, vind je onder andere het Kasteel van Lindos. Langs de weg die naar het kasteel gaat zie je veel vrouwen handwerken. Zij maken met name mooie tafelkleden.
Lindos ligt ongeveer 50 km bij Rhodos stad vandaan.

Wil je eens wat anders zien van Griekenland, ga dan naar Lindos, een prachtig stadje om helemaal tot rust te komen!