Ixia

IxiaIxia is een gezellige kleine badplaats op Rhodos. Het ligt tegen het plaatsje Trianda aan en worden daardoor in een keer genoemd. Het heeft een lange kuststrook met fijne kiezelstranden en ligt vlakbij Rhodos-stad. Er zijn veel restaurantjes en barretjes. Ook kun je er leuke spulletjes kopen bij een van de vele souvernirwinkels. Ixia is echt ingesteld op het toerisme. Er zijn dus ook meerdere accommodaties aanwezig.

Klimaat

Het kan zomers erg warm zijn op Rhodos, 40 graden Celsius is zelfs haalbaar. In Ixia waait vaak een heerlijk windje wat zeker op de extreem warme dagen heerlijk is. In de zomer is het warm en vrij droog op Rhodos. Ook zijn het aantal zonuren gemiddeld zo’n 12 uur per dag.

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

Centrum

Ixia heeft een klein centrum met souvernirwinkels, restaurantjes en terrasjes. Je kunt bij de restaurantjes goedkoop eten. Bij de meeste restaurantjes kun je ook buiten op het terras eten. In het noorden van Ixia is een fijn kiezelstrand waar je ligbedden en parasols kunt huren. Ook kun je er douchen en zijn er toiletten aanwezig. Er is zelfs een speeltuin voor de kinderen aanwezig.

Ixia RhodosAccommodaties

In Ixia zijn veel hotels en appartementen aanwezig van 2 tot 5 sterren dus voor ieder wat wils. Deze accommodaties liggen voornamelijk langs de langgerekte kuststrook.

Bezienswaardigheden

Door het heerlijke windje in Ixia is het een ideale plaats voor surfers. Er zijn dan ook veel surfscholen aanwezig.
Ixia ligt vlakbij Rhodos-stad wat zeker een bezoekje waard is. Hier kun je wandelingen maken door de oude stad en er zijn ook winkeltjes en terrasjes aanwezig.
In de buurt van Ixia is ook een vlindertuin. Dit is een groot bos waar heel veel vlinders te zien zijn. Door het bos loopt ook een stromend beekje. Leuk en verfrissend om in de spelen.
Natuurlijk is er vlakbij ook een waterpretpark waar je veel zwemplezier kunt beleven.