Wandelen op Rhodos

Rhodos, een heerlijk oord voor rustzoekers en wandelaars

Wandelen RhodosRhodos is één van de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland. Men denkt bij Rhodos vaak aan overvolle stranden, waar vooral in de zomermaanden alleen maar Nederlanders te vinden zijn. Dit is deels waar. Maar ook natuurliefhebbers kunnen volledig hun hart ophalen.

Rhodos, ook wel het zonne-eiland genoemd doordat de zon hier vrijwel dagelijks schijnt, behoort tot een eilandengroep in de Zuid-Egeïsche Zee. Op het eiland is Rhodos Stad de belangrijkste plaats om te winkelen, uit te gaan, maar ook om een stadswandeling te maken. Bovendien is hier een lang en breed strand, maar daar kan het erg druk zijn. Voor het wandelen op Rhodos moet je dan echt de rustigere plekken opzoeken.

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

Natuurschoon

Als je meer naar het zuiden van het eiland gaat, ontdek je prachtige stranden met schitterende uitzichten. Een strandwandeling is op deze plaatsen prima te doen. Ook in de bossen is er veel natuurschoon, tijdens je wandeling kun je plots een watervalletje tegenkomen. Of wat dacht je van de beroemde Vlindervallei, een wandeling door deze vallei is eigenlijk wel een must bij je bezoek aan Rhodos. ‘s Ochtends vroeg is het hier nog heerlijk rustig.

Wandelen op RhodosWandelen op Rhodos

Naast het wandelen door de dennenbossen, kun je er uiteraard ook voor kiezen om een stadswandeling te maken door Rhodos Stad. Er zijn diverse plattegronden te koop, die je door het doolhof van stegen en weggetjes langs de hoogtepunten van de stad leiden. Vaak is de meest belangrijke achtergrondinformatie en geschiedenis in deze wandelgidsen opgenomen. Zo weet je welke plekjes je absoluut niet mag missen.

De rust, het klimaat en de natuur maakt dat het wandelen op Rhodos een heerlijke ontdekking wordt. Door de rustige bossen, of juist door de wirwar van straatjes in Rhodos Stad.