Vlindervallei

Vlinders spotten op Rhodos

VlindervalleiBen je een natuurliefhebber? Dan is een vakantie naar Rhodos zeker een aanrader. Dit eiland is beroemd om zijn vlindervallei, Petaloudes in het Grieks genoemd. Tussen juni en augustus is het een komen en gaan van vlinders, dus is dan is de vlindervallei op zijn mooist.

Tips

Het beste kun je met stevige schoenen de vlindervallei betreden. De paden in de vlindervallei zijn namelijk onverhard en je loopt over vele bruggetjes en trappetjes. Verder kun je vanwege de hogere temperaturen overdag de vallei zo vroeg mogelijk bezoeken. Vanaf 8 uur ‘s morgens kan je er al terecht en de toegang kost €5,-. Op het terrein bevindt zich ook nog een museum over de natuur op Rhodos. Overnachten doe je in een van de vele hotels op Rhodos.

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

Vlinders

Vlindervallei RhodosZoals gezegd is het een komen en gaan van vlinders. Deze gevleugelde diertjes komen op de vlindervallei af door de hars van de vele bomen in de vallei. Deze bomen scheidden een vanille-achtige hars af en de diertjes zijn er dol op. De gestippelde harlekijn is de meest bijzondere vlindersoort die er te bezichtigen is. Als je naast natuur ook cultuurliefhebber bent is een bezoekje aan de Kalópetra klooster zeker de moeite waard. Dit oude klooster ligt bovenaan de vallei en vanuit dit punt is de gehele vallei te overzien. Zeker een aanrader dus, voor meer informatie over Rhodos kun je terecht op www.RhodosGriekenland.nl