Fietsen op Rhodos

Fietsen RhodosDe zon op Rhodos schijnt gemiddeld zo’n 270 dagen per jaar. Met recht wordt Rhodos dan ook het zonne-eiland van Griekenland genoemd. Zon, zee en strand trekken veel toeristen naar Rhodos. Maar Rhodos is ook een opvallend groen en bebost eiland. Je kunt er schitterende wandelingen maken. Je kunt ook heerlijk fietsen op Rhodos, zeker wanneer je niet terugdeinst voor een kleine helling. Ben je tegelijkertijd ook ge├»nteresseerd in geschiedenis en in archeologie dan zijn er diverse plaatsen waar je je hart op kunt halen.

Bezienswaardigheden op Rhodos

Fietsen op Rhodos kun je natuurlijk ook combineren met strand, zonnen en zwemmen. Een bekend zandstrand in het oosten van Rhodos is Faliraki. De stranden in het westen, zoals Trianda en Ixia zijn meer kei- en grindstranden. Rhodos Stad nodigt uit tot een flinke wandeling. De oude stad is ommuurd met een prachtige stadspoort. Langs de muren loopt een voetpad zodat je om de hele oude stad heen kunt wandelen. Verder heeft de stad diverse kerken, moskee├źn, een paleis en nog andere indrukwekkende gebouwen en monumenten. De oude stad staat om deze reden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

Ook de vlindervallei Petaloudes is per fiets bereikbaar en alleszins de moeite waard. Van juni tot september verblijven hier tienduizenden vlinders. Probeer het fietsen op Rhodos af te wisselen met interessante excursies naar bijvoorbeeld de zeven bronnen (epta Piges), de opgravingen bij Kamiros of een boottochtje naar het nabijgelegen Marmaris in Turkije.

Fietstochten op Rhodos

Het binnenland van dit eiland is bergachtig en begroeid met bossen. Hier is fietsen alleen mogelijk voor echte mountainbikespecialisten. Die kunnen hier spannende en uitdagende tochten maken.

Rhodos FietsenEr zijn ook georganiseerde vijf en achtdaagse rondreizen per fiets, met bagageservice. Zo hoef je alleen de dagelijkse dingen mee te nemen. Deze tochten gaan zoveel mogelijk over redelijk vlak terrein maar aan af en toe een (flinke) klim valt niet te ontkomen. Meer recreatieve fietsers kunnen hun heil beter in het noorden van het eiland zoeken. Kalavarda aan de noordwestkust is een echt fietsdorp met vele fietsverhuur- en servicefaciliteiten. Vooral vlak langs de kust kun je hier mooie tochten maken, bijvoorbeeld een 31 km dagtocht naar de vlindervallei Petaloudes. Een andere route voert je naar het kasteel van Kritinia. Ook deze rit is ongeveer 35 km met schitterende uitzichten, door ruig terrein met kuddes wilde geiten en via Kamiros Skala, waar je aan de haven heerlijk kunt lunchen in de beroemde visrestaurants. Een leuk en rustig ritje voert je op een andere dag naar Fanes. In dit dorp zijn heel veel frisse muurschilderingen te zien