Rhodos Stad

Rhodos Stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Rhodos en van de eilandengroep Dodekanesos. Rhodos stad is een havenstad die is gelegen in het noorden van het eiland.

De oude binnenstad

DHoofdstad Rhodose oude binnenstad van Rhodos stad, is uitsluitend via één van de stadspoorten te bereiken. Dit deel van de stad is namelijk nog omgeven door stadsmuren. Het symbool van de stad is het Grootmeesterpaleis dat in de veertiende eeuw werd gebouwd. Bij het Grootmeesterpaleis begint de Ridderstraat, de meeste beroemde straat van Rhodos, met de best bewaard gebleven bouwwerken van heel Europa.

Bekijk nu de beste Rhodos vakantie aanbiedingen

Een andere belangrijke attractie van Rhodos Stad is de stadsmuur, die om de oude binnenstad gelegen is, met een lengte van vier kilometer. Op sommige dagen is het mogelijk om de stadsmuren te beklimmen.

In de oude binnenstad ligt ook de Turkse wijk. Hier zijn vele souvenirwinkeltjes te vinden. In de smalle en bochtige straatjes van de oude binnenstad vind je ook vele moskeeën waarvan sommigen zijn verwoest.

Het moderne Rhodos Stad, buiten de muren

In dit deel van de stad vind je het eigenlijke stadscentrum met de ambtelijke gebouwen zoals het stadhuis, postkantoor, het theater, diverse banken en het ziekenhuis. Tevens is dit het uitgaansgebied van Rhodos Stad met vele winkels, restaurants en cafés.

In het nieuwe gedeelte van de binnenstad ligt de Nea Agora, de nieuwe markt. De Nea Agora is een groot zevenhoekig gebouw waar de markt gehouden wordt.Rhodos Stad Aan de andere kant van de Nea Agora ligt het stadspark. Vanuit het stadspark heb je een prachtig uitzicht over de slotgracht en de stadsmuur.

In de nieuwe stad zijn ook nog andere bezienswaardigheden zoals het Gouverneurspaleis, één van de mooiste gebouwen van de stad met Arabische, Venetiaanse en Gotische kenmerken. Vanuit de Murat Reis-Moskee heb je een prachtig uitzicht op het Gouverneurspaleis en de Mandraki haven. Naast de Murat Reis-Moskee ligt de Turkse begraafplaats met het mausoleum van Murat Reis.